Женская грудь - идеальная упаковка для молока!

Пристрої подачі і поштучного дозування дрібно-штучних виробів

На рис. 3.139 наведена схема дозатора для круглих виробів правильної геометричної форми (печиво, таблетовані фармацевтичні препарати). В цьому дозаторі формування дози здійснюється шляхом відрахування заданої кількості одиниць продукції.

Основою дозатора є похилий приймальний вібростіл 1, на який продукція подається в один шар. Нижня частина стола паралельними пластинами поділена на окремі канали 4, які зверху закриті листом із прозорого матеріалу. Ширина каналів вибирається такою, щоб в них вільно переміщалися штучні вироби в один ряд. Перед каналами над вібростолом 1 встановлена щітка 11.

Налаштування дозатора на відповідну кількість виробів здійснюється за допомогою стрижнів 5.

На даній схемі наведений дозатор із десятьма каналами, кожний із яких має стрижень, причому сім із десяти показані в повністю висунутому положенні, а три переміщені в глибину каналів 4 стола на величину діаметра одного виробу. Переміщатися в глибину каналів можуть всі стрижні, а тому в одній дозі може бути вибрана різна кількість виробів.

Точність дозування за даною схемою визначається коливанням маси окремих штучних виробів.

Для автоматичної подачі групи крихких виробів прямокутної форми (печиво, тістечко) в пакувальну машину типу flow-pack використовують магазини-накопичувачі із пристроями виділення групи виробів (рис. 3.140).

Для м’яких штучних виробів здебільшого застосовують конвеєрні системи із «м’якими» перевантажувальними пристроями (рис. 3.141) (відсутні удари, притискні зусилля тощо).

При фасуванні штучних виробів однакової геометричної форми і розмірів на вертикальних пакувальних машинах застосовують дозатори, схема яких наведена на рис. 3.142.

Основу дозатора складає вертикальна труба — накопичувач 5, верхня частина якої закінчується похилим жолобом 7, по якому безперервним потоком подаються штучні вироби 6. В нижній частині трубки-накопичувача 5 встановлено відсікальний пристрій, виконаний у вигляді мембрани. Еластичний мембранний відсікач дає можливість

Рис. 3.139. Схема дозатора для круглих виробів правильної геометричної форми:

I — приймальний вібростіл; 2 — виріб: 3 — відсікач; 4 — приймапьні канали; 5 — стрижні; б — опора; 7 — вал; 8 — штовхач; 9 —ролик; 10 — кулачок;

II — щітка

Використовувати такий дозатор для дозування легко деформуємих продуктів (фрукти, овочі, хліб).

Останнім часом для пакування овочів, фруктів в сітки або пакети, виготовлені із полімерних матеріалів, використовують горизонтальні ротори із комірками (рис. 3. 143). Для якісної роботи машини потрібно передбачити подачу каліброваних виробів: розташування одного

Пристрої подачі і поштучного дозування дрібно-штучних виробів

Рис. 3.140. Дозатор для крихких виробів прямокутної форми: а) схема; б) магазин-накопичувач; в) загальний вигляд; г) конвеєр відведення групи продукції: 1 — виріб; 2 — лічильник; 3 — конвеєр із зіиїтовхувачем; 4 пристрій переорієнтування; 5 — механізм відділення групи виробів; 6 — обмежувач; 7 — пристрій вивантаження продукції

Пристрої подачі і поштучного дозування дрібно-штучних виробівІ

Пристрої подачі і поштучного дозування дрібно-штучних виробів

Ш ^

подпись: ш ^

Рис. 3.141. Схеми пристроїв для автоматичної подачі м’яких виробів у пакувальну машину: а — поштучна подача; б—формування дворядного потоку виробів; в — формування стопи виробів; г — формування групи виробів; д — загальний вигляд пристрою формування групи виробів

подпись: рис. 3.141. схеми пристроїв для автоматичної подачі м’яких виробів у пакувальну машину: а — поштучна подача; б—формування дворядного потоку виробів; в — формування стопи виробів; г — формування групи виробів; д — загальний вигляд пристрою формування групи виробів

Б)

подпись: б)СаГ ІЬі Щ сз —

Пристрої подачі і поштучного дозування дрібно-штучних виробівРис. 3.142. Схема дозатора для штучних виробів, що легко деформуються: 1 — кпіпсатор; 2 — відсікач; 3 — рукав із плівки; 4 — пристрій поздовжнього зварювання; 5 — труба-накопичувач; 6 — продукція; 7 — похилий жолоб; 8 — рукавоутворювач; 9 — напрямний ролик; 10 — плівка

Рис. 3.143. Дозатор з горизонтальним комірковим ротором: а — загальний вигляд; б — схема фасування в полімерну сітку; в — загальний вигляд машини для пакування овочів і фруктів; г — компоновочно схема машини

X

Нашшіїї 11 і і і мі УЬіПі її ги ~

О)

Пристрої подачі і поштучного дозування дрібно-штучних виробів Пристрої подачі і поштучного дозування дрібно-штучних виробів Пристрої подачі і поштучного дозування дрібно-штучних виробів

Виробу в одній комірці; безперервний режим подачі продукції. Для встановлення точного значення мати продукції в упаковці, на виході із машини встановлено зважувальний пристрій і пристрої етикетування і маркування.

Comments are closed.

ПАКУВАЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ

ПРОДУКТИВНІСТЬ МАШИН АВТОМАТИЧНОЇ ДІЇ ДЛЯ ПАКУВАННЯ ПРОДУКЦІЇ У СПОЖИВЧУ ТАРУ

Продуктивність пакувальних машин є важливим техніко-економічним показником, який показує, яку кількість пакованих одиниць вироблено машиною за одиницю часу. Продуктивність машин автоматичної дії залежить від структури циклів. Структура циклів в свою чергу залежить від режиму роботи і структури машини, тобто від її класу і виду. Клас машини визначається співвідношенням робочого ТР, технологічного Тт і кінематичного Тк […]

КОМПОНОВОЧНІ СХЕМИ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ПАКУВАННЯ ПРОДУКЦІЇ В СПОЖИВЧУ ТАРУ

Компоновка машини — це взаємне розташування окремих її вузлів і механізмів та їх взаємозв’язок у процесі виконання операцій пакування. Компоновка машини відіграє важливу роль як з точки зору вартості обладнання та його монтажу, так і з точки зору експлуатаційних витрат. Так компоновка впливає на величину амортизаційних відрахувань з виробничих площ тощо. Поряд із цим готових […]

ПРИСТРОЇ ДЛЯ МАРКУВАННЯ

Критерій оцінювання того чи іншого товару складається із кількох складових, важливими із яких є: якісні показники продукції, її зовнішній вигляд — тобто упаковка, інформація на етикетці, маркування. Від якості маркування багато в чому залежить вибір покупцем товару. Маркування повинно бути чітким, легко читаним, не стиратися під час транспортування і зберігання товару. Воно повинно мати таку […]